Geef je huid een peeling

Het voorjaar is een prima tijd om een peeling te doen en je huid zo te ontdoen van je ‘wintervel’. De zon is in deze periode nog niet zo fel. Je kan een peeling met fruitzuren thuis gebruiken. De nieuwe, frisse huidcellen zijn eerder aan de oppervlakte en dat zie je meteen aan je huid: die straalt weer!

 

Water drinken

In de lente kan je huid extra vocht gebruiken. Drink ongeveer 2 liter water per dag.  Bij een tekort aan water kun je niet alleen lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn of vermoeidheid, ook je huid zal er doffer uitzien. Bovendien krijg je eerder fijne lijntjes. Meer water drinken zorgt ervoor dat je huid er stralender uit gaat zien en de afvalstoffen beter uit je huid afgevoerd kunnen worden. En dat zie je! Je hebt ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag nodig.

 

Switch van crème

Pas je crème aan. In het voorjaar zijn hydraterende serums en crèmes erg fijn voor de huid.  Na de wintermaanden en veel de verwarming aan in huis kan je huid wel wat extra vocht gebruiken. Een (vlies) masker voor thuis of een hydraterend masker op crème basis kan je ook gedurende de nacht gebruiken. Je huid knapt er zichtbaar van op.

 

Geniet van de lentezon wanneer mogelijk, maar bescherm je huid

Het zonnetje schijnt al lekker en het is dus zeker nodig om je huid te beschermen met een crème met SPF factor. De UV stralen zijn altijd aanwezig en de zonkracht wordt  langzaamaan steeds intensiever. Een dagcrème met een SPF factor helpt ook om je huid te beschermen tegen pigmentvlekken en huidveroudering. Wist je dat een SPF factor maar 2 uur zijn werk doet. Zeker als je veel in de zon buiten bent, moet je dus met grote regelmaat smeren om goed beschermd te blijven.

 

Bescherm je lippen

Beschermende en kalmerende lippenverzorging. Beschermt de lippen tegen beschadigingen van buitenaf. Biedt diepgaande voeding en kalmeert uitgedroogde lippen. Het maakt de lippen mooi en geeft hen weer soepelheid en zachtheid.

 

Zorg voor voldoende nachtrust

Een goede nachtrust wordt ook wel ‘beauty sleep’ genoemd. En dat is niet voor niets ! Juist tijdens de nachtrust herstelt je lichaam zich. Laat je huid ook profiteren van deze herstellende werking door deze iedere avond te reinigen en te verzorgen met een serum en een nachtcrème.

Pas goed op jezelf, Lente groetjes van Karin