Nieuwsbrief

Winter tips voor een mooie huid.

Geef je huid wat extra aandacht in de herfstperiode. Als je onderstaande tips opvolgt, voorkom je een schrale trekkerige herfsthuid.

Vollere crème als barrière
In de herfst gaat de verwarming aan en is de lucht binnen droger. Buiten wordt door wind en kou de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast. Hierdoor heeft de huid minder bescherming en is het goed om een vollere crème te gebruiken. Er blijft dan een laagje op de huid zitten, dat dient als extra bescherming.

Goede lucht
Door de verwarming neemt de vochtigheid in de lucht af. Je huid kan hierdoor droog worden. Zet daarom bakjes met water bij de radiatoren en zorg dat je je huis regelmatig ventileert. Ook planten dragen bij aan een goede luchtkwaliteit in huis.

Hydrateren met een masker
Twee of drie keer per week een intensief hydraterend masker gebruiken is een weldaad voor je huid.

Lippen
Vaak zijn je lippen een goede graadmeter. Die kunnen als eerste gevoelig op kou en droogte reageren. Voelen je lippen droog aan, zie het dan als teken dat ook de rest van je (gezichts)huid extra verzorging en hydratatie nodig heeft

Water
Drink ook in de winter minimaal 1,5 liter water. Als je het vochtgehalte in je huid goed op peil houdt, dan nemen andere huidproblemen, zoals een droge huid, rimpels of couperose minder snel toe.

Voedingssupplementen
Voedingssupplementen zijn in de winter belangrijk. Ze verhogen je weerstand en zorgen er ook voor dat je huid meer gaat stralen. Denk hierbij aan omega 3 en 6 vetzuren, vitamine C, D3 en een multivitamine. Die kunnen ervoor zorgen je vocht- en vethuishouding van binnenuit op peil te houden.

Ogen
Vooral de huid rondom de ogen verdient in het herftsseizoenonze bijzondere aandacht, want ze is door haar schaarse talgkliertjes en gebrek aan onderhuids vetweefsel onderhevig aan voortijdige veroudering. Hierbij komt dat wij bij wind en kou de neiging hebben de ogen dicht te knijpen, waardoor uitdrukkingsrimpeltjes worden geaccentueerd. Een speciale oogcrème is dus beslist geen overbodige luxe.

Verwen je met een gezichtsbehandeling
Over het algemeen kun je veel van de verzorging van je huid zelf doen. Omdat we op dit moment de effecten van de temperatuurswisselingen ervaren is het goed om je te laten verwennen met een hydradermie gezichtsbehandeling .

Deze ster-behandeling van Guinot legt de basis voor een gezonde huid en zorgt voor huidherstel met direct zichtbaar resultaat.

Lieve groet,

Karin